Den ultimative konditionstræning

Hvis du er træt af de indelukkede fitnesscentre, hvor du aldrig kan komme på dit yndlingshold eller aldrig kan få de rigtige kilo på din vægtstang, fordi den endnu en gang er i brug, så er der her et forslag til en ny sportsgren, som kan opbygge din kondition og krop på en måde, hvor du samtidig kan udfordre dig selv.

 

Der er naturligvis tale om triatlon, hvor svømning, cykling og løb kombineret i en mildere udgave af en Ironman. Ironman lyder på 3.800 meters svømning, 180 kilometers cykling og 42,195 kilometers løb, svarende til et maraton. I triatlon er der skruet markant ned, så det er et godt sted at starte! Du skal starte med at svømme 1.500 meter, så cykle 40 kilometer og sidst løbe 10 kilometre. Triatlon er derfor en god start, hvor du kan presse dig selv, så du måske en dag kan klare en Ironman!

Svømning

Det er vigtigt at investere i det rigtige grej til svømmeturen. Her er badehætte, svømmebriller og en våddragt essentielle, da du skal bruge meget tid i vandet. 1.500 meter er mere end den enkelte kan forestille sig, og du skal derfor have stor respekt for elementet og ikke mindst lytte til din egen krop.

Cykling

Så er det bogstaveligt talt op på sadlen igen! Efter svømmeturen skal du cykle 40 kilometre på en trekantrammet cykel med racerstyr. Du skal naturligvis have en godkendt cykelhjelm på. Derudover kan du med fordel hoppe i et par skånsomme cykelbukser, så du kan beskytte dine lår på den lange cykeltur. Et par cykelhandsker kan også være oplagte, så du ikke slider håndfladerne ned ved gearskifte og bremsninger.

Løb

Sidste disciplin er løb, hvor 10 kilometre skal tilbagelægges, før du tilfreds kan læne til tilbage i stolthed. Her er kræfterne ved at være brugt, og de fleste må grave dybt efter de sidste kræfter og viljestyrke. Derfor skal udstyret være i orden, så der ikke er noget der bekymrer dig! Derfor kan løbe sneakers til mænd hjælpe og naturligvis løbe sneakers til kvinder gøre, at du ikke skal tænke på andet end momentum. En kasket eller løbehat kan være uhyre vigtig, da du skal bruge mange timer udendørs, hvilket kan resultere i solstik, hvis vejret er derefter.