Fem tips til få en attraktiv bolig

Står du og skal sælge din bolig? Boligmarked står i dag overfor hård konkurrence, men priser helt i bund og meget få købere, der ofte er rigtig krævende. Det kan derfor kræve meget planlægning og ressourcer at finde frem til det resultat som flest boligsøgere leder efter. Der findes mange forskellige stilarter, hvilket gør det svært at ramme plet hver gang. Det er derfor oftest en god ide at tage en stilfuld og simpel indretning, hvilket giver boligsøgerende mulighed for selv at forstille sig den indretning de gerne selv vil have. Vi er kommet med vores fem tips til hvordan du kan gøre din boligen mere attraktiv til et svært boligmarked.

Skabe personlighed

Det er vigtigt at boligsøgerende kan se at boligen har en personlighed, da det ofte vægter højt. Hvis det er en ny familie, vil de gerne kunne se deres egne børn vokse op i et hjem der har et personlig præg, som de altid vil kunne huske. Det er derfor en god ide at have lidt personlige elementer, så boligen ikke for et klinisk udtryk. Det kan være rigtig svært at finde den rette balance mellem for meget og for lidt personlighed. Hvis der er alt for meget personlighed fra den nuværende ejer, kan det måske være svært for boligsøgeren at forestille sig det som sit hjem. Hvis du har mange familiebilleder eller lignede, så kan du måske fjerne få af dem, så der stadig kan være ”plads” til nye oplevelser for den nye familie. Dog giver familiebilleder også et personlig indtryk hvilket kan være godt.

Hyggestemning

En anden faktor der er i relation til at vise personlighed og ikke give et klinisk udtryk er at skabe en hyggelig stemning i boligen. En hyggeligstemning vil have den samme effekt på boligsøgeren, da en vigtig faktor for et hjem er at det er hyggeligt at være der. Der er rigtig mange måder hvorpå man kan skabe en hyggeligstemning i hjemmet. Det behøver ikke at være alle rum eller hele rum der oser af hygge, men måske små hygge hjørner i stuen, kontoret eller et sted i køkkenet hvor man kan samles. En god og nem måde hvorpå man kan skabe en hyggestemning kan eksempelvis bestå af en masse blomster og dekorationer. Det giver altid et godt indtryk og hjemmelig stemning at have grønne planter eller blomster rundt omkring i boligen. Hvis det er vinter, så kan stearinlys også være med til at skabe en hyggelig stemning. Små nipsting kan give samme effekt. Hvis det er til en familie med mindre børn, så kan et hyggeligt børnehjørne med masser af puder og lignende også virke rigtig attraktiv.

Sikre dig at der er rent

En af de vigtigste faktorer der kan have en betydning for om en boligsøger siger ja til en bolig er om boligen virker vedligeholdt. En af de punkter hvor en boligsøger kan få et indtryk af at man ikke har passet på boligen er hvis den er beskidt. Boligen behøver nødvendigvis ikke at være beskidt, men hvis den ser beskidt ud, så har det en negativ effekt på boligsøgeren. Hvis du har en ældre bolig med gammelt materiale, så skal du måske overveje at skifte det ud til noget nyt, der ser rent ud. Det kan eksempelvis være hvis du har et gammelt badeværelse, med flere materialer der nemt kan komme til at se beskidte ud fordi de er har mistet farven eller lignende. Her kan du eksempelvis skifte dine fliser til nogle nye og attraktive, som findes i STARK. Det vil give badeværelset et nyt og rent udtryk hvilket kan have en betydning for hvordan boligsøgeren ser overordnet på ”renligheden” af boligen.

Fjern ”tunge” møbler

Det sidste tip handler om de møbler der er i boligen. Store og tunge møbler kan specielt få en lejlighed til at se rigtig lille ud. Det kan også være en stue i et hus, der har en rigtig stor og tung sofa, hvilket kan få stuen til at se uoverskuelig lille ud, hvilket ofte trækker ned. Folk er meget forskellige i deres indretning, men de fleste vil gerne have mest muligt plads til at lave netop den indretning de gerne vil have. Hvis de derfor ikke kan forestille sig både en sofa og en stol fordi den nuværende sofa tager så meget opmærksomhed, så kan de måske fravælge boligen, selvom det faktisk har den størrelse de gerne vil have. Du skal selvfølgelig ikke ud og investere i en masse nye møbler, men hvis der er mulighed for at fjerne en stol eller lignede, når der kommer nogle og kigger på lejligheden, så kan det have en positiv indflydelse i sidste ende.