Musthaves til skolestarten

Når man skal starte i skole, kan det være en stor, men også meget spændende, omvæltning og der er ofte stor spænding blandt børnene. Det er en stor ting at man går fra at være børnehavebarn til at gå i skole, både for forældrene og for børnene. Det kan være en rigtig god ide at forberede børnene på den store omvæltning der snart sker på en måde så de formår at glæde sig endnu mere til den store dag hvor de starter i skole.

Det er en god idé at forberede børnene på hvad det indebære at gå i skole. Mange børn kan måske føle de ikke har lyst, imens andre er helt klar og glæder sig til at blive lidt mere voksne. Du kender dit barn bedst og ved derfor hvordan du skal takle hele opstarten. Men de fleste børn synes det er fedt, og de vil elske at gå ud og købe de første ting de skal have med i skoletasken. Hvis de små selv er med til at vælge hvilke ting de skal have med i skole, så kan man være med til at give dem en rigtig god og mere tryg start på skolen.

Skoletaske

Skoletasken er nok en af de ting som mange børn glæder sig rigtig meget til at udvælge og købe når de skal starte i skole. Der er et kæmpe stort udvalg og det kan være et stort valg for børnene at finde den rette. Det handler ikke kun om hvordan tasken ser ud, om den har det rigtige print og de rigtige farver. Men det handler i den grad om hvordan tasken er bygget op, om der er plads nok i tasken og om den passer til barnet. Det er ikke nødvendigvis at alle tasker passer til lige netop dit barn. Derfor er det en god idé at sætte tid af til at tage ud i forskellige butikker og få vejledning så man kan finde den rette taske.

Der findes mange forskellige brands af skoletasker, men mange kender det danske taskebrand JEVA. Det er et brand der har eksisteret i over 60 år og er elsket af mange danskere pga. den gode kvalitet og anvendelighed. Skoletaskerne fra JEVA er lavet så de er lette at bruge for børnene og passer til de små kroppe. Et andet, men nyere, brand er ergobag. Som det ligger i navnet er de lavet så de ikke skader barnets ryg og passer ergonomisk korrekt og laves i forskellige størrelser. Ergobag findes i mange forskellige farve til både drenge og piger og du kan finde tasken i mange typer til forskellige aldre.

Penalhus

Et penalhus er også en vigtig ting at få købt inden skolestarten. Børn bruger blyanter, farver, linealer og hviskelæder når de starter i skolen og derfor er det godt at have et penalhus der indeholde disse ting. Penalhuse følger ofte med når man køber skoletasken så de passer sammen i designet, men ellers kan man købe dem ved siden af.

Madkasse og drikkedunk

Når man starter i skole, skal man også have madpakke og drikkedunk med. Det kan være en god idé at have en madkasse, eller flere, som man udelukkende bruger i skolen. Det gør både at man kan kende sin madkasse fra andre når de står i køleskabet, men det gør også frokosten en anelse mere spændende. Lige som med madkassen, så er en drikkedunk vigtig at have med i tasken. Hvis et barn ikke har en drikkedunk, kan det være let at glemme at drikke vand i løbet af en dag, og så falder ens koncentrationsevne og man kan miste fokus og måske få hovedpine.

Skolestart og fremtiden

Får de små en god og tryg skolestart er de klædt på til de næste mange år. Skolen er med til at modne de små, gøre dem mere selvstændige og klæde dem på til det liv der kommer efterhånden som de vokser op. Du vil nok som forældre opleve, at børnene det første stykke tid vokser rigtig mere med opgaven og udvikler sig hurtigt i starten. Måske bliver de mere selvstændige og mere udadvendte. Nyd tiden omkring skolestarten sammen med dit barn, det er godt for jer begge.