Sådan dækker du et smukt påskebord

Påsken er ofte ligmed traditionelle påskefrokoster. I Danmark kan påskefrokosterne ofte fungere på samme måde som de velkendte julefrokoster, dog måske med knap så meget fest og farver. Påskefrokosterne er velkendte for at inddrage smukke farver fra naturen og hylde at foråret er på vej. Nedenfor ses et par gode tips og tricks til et smukt påskebord til påskefrokosten.

Smukke påskeservietter

Der er selvfølgelig forskel på hvilket look man ønsker til sit påskebord. Men ønsker man et mere feminint look kan man begive sig ud i at lave kreative foldninger af servietterne. Her kan man måske bruge en sart gul serviet og folde den omkring et æg så det ligner en påskehare. Lige præcis foldningen af servietterne kan være med til at udstråle mere omhyggelighed med sin borddækning og det kan skabe et mere gennemført look.

 

Brug naturens farver

De farver der ofte bruges på påskebordet, er lette pasteller i grønne, gule og blå nuancer. Det skaber en mere neutral hygge og kan matches med meget forskellig påskepynt. Især de grønne og gule farver har også relation til de farver der dukker op ude i naturen om foråret og det er noget af det vi hylder. Farverne kan bruges på mange forskellige måder. Man kan vælge at inddrage dem i servietter, service eller lås på bordet, det er kun ens fantasi der sætter grænserne.

Inddrag naturen i borddækningen

Det er ikke kun farverne som vi kan inddrage til påskebordet. Vi kan også hente grene, blomster og blade fra haven og bruge det som indretning. Det kan især være smukt med de klassiske gule påskeliljer, eller mere kraftige grene med smukke blomster som en del af borddækningen. De grønne grene kan give lidt kant og bidrage med både de grønne farver i bladene, men også sart gul eller hvid i blomsterne alt efter hvilke grene man vælger. Og henter man pynten direkte fra haven, så sparer man også en del penge på pynt og man kan føle mere glæde ved blot at hente pynten i haven.

Du skal selvfølgelig dække dit påskebord på lige den måde du ønsker, ovenstående kan bidrage til inspiration og vejledning, og du kan tolke det lige som du har lyst. Skab hygge omkring dem du holder af med smukke kreative rammer. Rigtig god påske!