Drømmer du om at blive designer?

Moden udvikler sig hele tiden og tøjets design skifter år efter år. Alt imens nye tendenser blusser op, kommer også gamle kendinge tilbage i modebilledet – og så er der også de items der altid er på mode og som aldrig forældes. Måske drømmer du om at redesigne en gammel trend eller måske drømmer du om at designe en helt ny og banebrydende tendens? Alt er muligt hvis man jagter sine drømme.

Er design noget for dig?

Måske har du luftet interessen lidt for design og udvikling af kollektioner, men måske ved du ikke helt om det netop er den vej du vil? Det kan være en god ide at prøve det af på en design efterskole som kan give dig et indblik i arbejdet og hvordan denne verden hænger sammen. Du vil her blive præsenteret for processen i at designe – hvad sker der før, under og efter. Det kan være at dette efterskoleophold bliver første springbræt til din kommende karriere.

Vejen til drømmejobbet

Hvis du er helt sikker på, at du skal være designer, så skal du vide, at der er mange veje til at nå toppen – og ikke alle går den traditionelle vej. Du kan nå dit drømmejob på mange forskellige måder, det handler bare om at finde den rette vej for dig selv. Hvad enten du starter på en lokal efterskole eller om du starter ud på en af de førende designuddannelser.

Den danske mode

Den danske mode – hvad enten det er tøjdesing eller design af interiør – er normalvis meget klassisk og kan næsten passe til enhver. Det består ofte af rene linjer og uden de store afvigelser (selvfølgelig med visse undtagelser). Men som med alt andet, så udvikler den danske mode sig også løbende, selvom der stadig er ståsted i de klassiske og velkendte danske design. Moden har tendens til at følge udviklingen omkring i verden og sker der et nyt modefænomen i Italien, så går der ikke længe før denne spreder sig til design omkring i verden.